Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

четвер, 1 жовтня 2020 р.

 Поважаймо старість словом і ділом

 Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, найбільше багатство яких є досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто на на фронті чи в тилу, вистояли і зробили найбільший внесок у розгром гітлерівського фашизму. Цього не маємо забувати.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині понад 640 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі

Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

Від щирого серця вітаю користувачів бібліотеки поважного віку з святом та бажаю  міцного здоров’я, сімейного щастя, злагоди та добробуту! Нехай вогник родинного тепла — одвічне джерело любові та наснаги — завжди зігріває ваші серця!


Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки.


                  

Немає коментарів:

Дописати коментар