Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

середу, 28 жовтня 2020 р.

 

Доземний уклін живим і мертвим –

переможцям фашизму

        Сьогодні, 28 жовтня, в Україні відзначають офіційний День звільнення від фашистських загарбників. Саме цей день вважають датою остаточного вигнання окупаційних фашистських військ за межі території України. Тож, цього року виповнюється 76 років від дня вигнання нацистських окупантів із України. В цей День ми із сумом і гіркотою згадуємо про події Другої світової війни, які мали трагічні наслідки для кожної української родини. Подвиг ветеранів тієї війни є прикладом мужності та патріотизму.

        За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів, понад два мільйони українців було вивезено для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. В ході другої світової війни  бойовими нагородами було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців, серед яких було чимало розвідників.

         Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні. Тим, хто загинув і тим, хто вижив у пеклі 40-х ми зобов’язані всім, що маємо сьогодні. 

         З цього приводу у Попівській  сільській бібліотеці оформлено книжкову виставку «Пам’ятаємо, славимо, вшановуємо» 


та проведено бесіду «Пам’ять потрібна не мертвим. Пам’ять потрібна живим».


І скільки б не минуло часу, ми завжди пам’ятатимемо, якою жахливою є війна і якою ціною дається перемога.

           Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки-філії.

Немає коментарів:

Дописати коментар