Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

четвер, 15 жовтня 2020 р.

 

       Козацькому  родунема переводу


        14 жовтня в Україні відзначаються одразу три свята — Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України й День українського козацтва.
         День захисника України, який щорічно відзначається 14 жовтня, можна назвати одним з найбільш важливих й відносно молодих свят для нашої країни. Це свято заснували у 2014 році
.   14 жовтня православні українці відзначають Покрову Пресвятої Богородиці. Це свято, як вважається, з'явилося понад тисячу років тому - в 910 році в Константинополі, і пов'язане з явищем Богородиці, яка допомогла вірянам, укривши їх своїм омофором - вбранням для богослужіння. Саме слово "покров" означає "покривало".
Також на 14 жовтня припадає й День
у
країнського козацтва. Так, запорізькі козаки вважали Богородицю своєю заступницею, тому завжди шанували її та молилися перед її іконою. Вони настільки вірили у її силу та відзначали цей день, що в народі закріпилася й друга назва свята – Козацька Покрова. Саме 14 жовтня козаки збирали велику нараду, на якому обирали отамана та визначалися з подальшими планами. У календарі національних свят День українського козацтва був встановлений відповідно до Указу президента України від 7 серпня 1999 року.

        В Попівській сільській бібліотеці організовано розгорнуту книжкову виставку «Козацькому  родунема переводу»,яка присвячена  Дню українського козацтва і за допомогою  якої відвідувачі мають змогу зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність.


А також переглянути виставку дитячих малюнків даної тематики.







         

З учасниками АТО, жителями та виходцями Попівської сільської ради,  які боронили  та  боронять  східні рубежі України, ознайомитись  на фото стенді «Ми сильні нашою любов’ю до України».


 
А ще на стенді розміщено вірш нашої поетеси Наталії Филончик  «Синам і донькам України».

  Вишила та подарувала бібліотеці рушничок майстриня  Любов Гнатик.

 

       Щиро бажаю нашим захисникам міцного здоров’я, незгасимої енергії, завзяття та сили, душевного спокою й покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях!

        Миру та злагоди нашій країні, благополуччя та добробуту кожній українській родині!

  

      Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки-філіалу.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар