Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

вівторок, 9 червня 2020 р.

             ДРУЖБА - велика цінність у житті людини

                                                                                                                                                                                                           Дерево міцне корінням,
                                                А  людина — друзями.
                                                             (Народна мудрість)
                  9 червня відзначаємо найтепліше свято — Міжнародний День друзів, який присвячено дружнім відносинам між людьми. Міжнародний день друзів – свято, відоме всьому світу. Присвячується цей день друзям і близьким людям, які завжди підтримають і не залишать у біді. 
                   Дружба   завжди  була  великою  цінністю у  житті  людини, адже відшукати по-справжньому вірного друга вважається удачею. Для того, щоб нагадати людству про важливість друзів, навчити цінувати вірність і опору, яку нам надають ці люди, було створено міжнародне свято.
             Дружба – чи не найважливіший у світі зв’язок двох людей. Вона допомагає нам впоратися з проблемами, робить нас кращими, сильнішими, витривалішими. Які вони – справжні друзі? Чи завжди можна зберегти дружбу, пронісши її крізь численні перешкоди? Пропоную вам, читачі-підлітки, добірку книг, які допоможуть відповісти на ці та інші питання.

«Манюня» Наріне Абгарян


Неймовірно смішна і світла розповідь про дитинство, про двох подружок Наріне і Манюню, про грізну Ба, доброго тата і купу іншиx родичей.Всі герої цієї книжки постають перед нами дуже об`ємними і з часом такими рідними. З ними ми сміємося і xапаємось за голову. Занурюємось з головою у власне дитинство, у спогади про дитячі пригоди і курйозні ситуації. Черпаємо сили і натхнення для дорослого Цей твір наповнений світлом, теплом, безтурботністю і безмежним щастям.
.

                                         Володимир Рутківський «Гості на мітлі».
 Стара відьма разом зі своїм чорним величезним котом летить у відрядження. Вона повинна вкрасти дівчинку, щоб зробити її своєю ученицею. Але доля заносить чаклунку у рідне село, де вона у дитинстві зазнала багато принижень і образ. Книга розповідає про дружбу, взаємодопомогу та повагу один до одного.
Меган МакДоналд  "Джуді Муді йде до коледжу"  
Улюблений учитель поїхав у відрядження, а вчителька на заміну впровадила нові правила. На математиці вона роздає цукерки - усім, окрім Джуді Муді, тому Джуді потрібно займатися додатково, зі студенткою-репетиторкою. Чи полюбить Джуді математику? Чи здивує пана Тодда, коли він повернеться до школи?   Як сприймуть друзі нове захоплення Джуді Муді? Прочитайте книгу і про все дізнаєтесь.

                     
Меган МакДоналд  «Джуді Муді навколо світу за 8 ½ днів»
сьома книжка про пригоди американської третьокласниці та її друзів. У ній йдеться про те, як Джуді Муді, єдина і неповторна дівчинка (про що вона добре знає) одного разу зустріла свою близнючку! «Дівчинка мала нотатник і планшетку для записів. На ній була блакитна картата спідничка, схожа на шкільну форму, і не один, а аж ДВА годинники. За вухом у дівчинки був запханий олівець. Завдяки блакитно-зеленим окулярам вона була дуже помітною. Скидалося на те, що вона, а НЕ Джуді Муді, перебувала в репортерському гуморі». Це – Еймі Неймі, учениця з паралельного 3-В класу. Ім’я, яке римується з прізвищем, теж колекціонує КУЖ (Колись Уже Жовані)-жуйки, любить, коли її фото друкують у газеті. Після першої зустрічі з дівчинкою-репортером Джуді Муді почувалася геть кепсько: НЕ-єдиною, а ксерокопією, подвоєною, не-оригінальною, просто старим занудним клоном. Ким стане Еймі Неймі для Джуді: найкращим ворогом чи найкращим другом?
Прочитайте і дізнаєтесь.



«Джуді Муді навколо світу за 8 ½ днів» – це ще одна чудова історія про дівчинку, яку просто неможливо не полюбити: у ній кожен читач, незалежно від віку, не лише впізнає себе, а й запозичить наполегливість та відмінне почуття гумору, опанувавши вміння на вагу золота – навіть у найгірших ситуаціях не падати духом і йти далі.

 Хочеш утнути щось веселе? То на що ти чекаєш? Розгортай цю мегаприкольну книжку – і починай!
Меган МакДоналд "Супермегакласна книжка цікавезних завдань від Джуді Муді



Дізнайся, як пройти крізь папір. Створи настільну гру. Вигадай власну причіпну пісню. А ще – пройди кумедні тести, розгадай загадки і розважайся разом із Джуді Муді!




Йоанна Ягелло «Кава з кардамоном». У 15-річної Ліни непрості відносини з мамою і вітчимом. Вона змушена займатися вихованням молодшого брата. А згодом на її плечі лягають і всі хатні обов’язки. Це заважає їй готуватися до іспитів та спілкуватися з друзями. Щоб відволіктися, дівчина їде до бабусі. А там відкриває моторошний родинний секрет.

«Абсолютна нецілована» – друга книжка норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт, написана у формі щоденника дівчинки-підлітка, який авторка сама й проілюструвала. Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.
 Книги роблять з нас кращу людину – людину, яка може поставити себе на місце іншого, зрозуміти думки та почуття незнайомця, співпереживати, має глибші і різноманітніші емоції. Книги тренують увагу, розум.Це гарний відпочинок і насолода.Та і просто – посидіти у спокої, почитати, коли тебе ніхто не чіпає. 
 То ж завітайте до бібліотеки і познайомтеся з цими книгами.
                      Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки-філії.

Немає коментарів:

Дописати коментар