Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

пʼятницю, 17 травня 2019 р.

                                                          Європейський  калейдоскоп
               18 травня святкують День Європи в Україні. Це свято з'явилося в нашій країні  16 років тому і відзначається кожну третю суботу травня. День Європи для України означає дуже багато. Адже наша країна прагне стати  повноцінною Європейською державою. До цього свята Попівська сільська бібіліотека-філія провела цікаву бесіду-гру "Ігри дітей Європи" для учнів 4-5 класів під девізом: "Граючись пізнаємо світ".



Було обрано п'ять країн: Італію, Англію, Німеччину, Польщу та Украіну. Завідуюча бібліотеки розповідала дітям про кожну країну окремо. Користуючись глобусом показала місце розташування країн, донесла інформацію про: столицю, населення, яку державну мову має країна, грошову одиницю, прапор, національний костюм та ознайомила з літературними творами  письменників цих країн, що має бібліотека. Учні переглянули запропоновану книжкову виставку-інсталяцію "Письменники Європи дітям".


Після знайомства з країною грали в дитячу гру цієї країни.
Італійська гра -  "Один у колі",
англійська - "Третій зайвий",
німецька - "Почали",
                    польська -   "Струмок",  
                 українська - "Знайди хустинку". 
Європа - батьківщина багатьох народів, культур, мов, традицій.   Це свято в черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас. І ми - частина Європи.
Любов Демидко,  завідувач Попівської сільської бібліотеки-філії.          



Немає коментарів:

Дописати коментар