Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

четвер, 21 березня 2019 р.

                       В дружньому колі.
       Завжди з приходом весни особлива роль відводиться жінці, підкреслюється іі суспільна роль як дружини, матері, подруги, коханої. Історики запевняють,що свято, під час якого вітали жінок, існувало ще в Стародавньому Римі.
        Тому 6 березня напередодні Міжнародного дня прав жінок і миру відбулося засідання клубу за інтересом "Подруга". А це - ще й тиждень Масляної. Саме Масляна - це смачне і неймовірно сите свято, яке триває цілий тиждень, спонукало членів клубу прийти зі смачними варениками, які кожна господиня готує по-різному, зі своїм секретом.
Вареники приготували Катя Подоляка та Валя Гриненко. Смачну домашню сметану до вареників принесла Оля Усенко. Бібліотекар привітала учасників клубу з святом весни, з святом Масляної та розповіла історію цих свят. Потім кожна подружка ділилася спогадом дитячих років, як святкували Масляну в їхніх родинах. За розмовами, за смачними варениками та чаєм пролетіла година.
А потім всі дружно пішли в будинок культури на святковий концерт. Йдучи по домівках кожна учасниця клубу мріяла про наступне засідання.
Любов Демидко, завідувач Попівської сільської бібліотеки-філії.

Немає коментарів:

Дописати коментар