Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

суботу, 2 червня 2018 р.

Моє село - мій біль, моя пам'ять

           На 50-й день після Великодня православна церква відзначає одне з дванадцяти найбільших християнських свят - Трійцю. Її ще називають Зеленою неділею, бо цього дня храми прикрашають зеленню, вона символізує оновлення душі. Так ось цього року свято Трійці припало на неділлю 27 травня. Вже третій рік підряд проходить родинне свято-зустріч колишніх мешканців села Малої Грем'ячі на Зелену неділлю.Для малогрем'ячан - це найкращий, найрідніший і найулюбленіший куточок на землі, де вони колись тут народились і првели свої дитячі роки.
                       "Та кожен згадує село,
                          Де все таке його було
                          Зелений ліс і кручі й хати..."
                    Організатори свята - сім'ї Демидко Івана та Любові, Мірніченко Олексія та Наталії.
На свято прибуло - 52 чоловік, які мають малогрем'ячанське коріння. Їхали хто чим і хто з ким.
Багато хто вже в третє приїхав на свято, а хто - лише вперше.

Дівчата, Гришко  Оля та Катя, пенсіонерки, які проживають у Краматорську, ще за місяць до свята придбали квитки на поїзд і приїхали в село ще на передодні свята в суботу, щоб більше побути на рідній землі. Оля говорила: "Як побуду на зустрічі, то немов і років менше і всі негаразди відступають." Вони приїхали уже не вперше, так як багато хто. Дорогань Марія разом з своїм чоловіком приїжджає уже третій раз із Сумщини. А Яруліну Марію - привозить донька Люба. Вперше ж на таку зустріч приїхали Гришко Ніна із Чорнух та Кубай Сергій із Донецька. Кубай Сергій був радий зустрічі з усіма, а особливо - з своїм  другом Кузьменко Миколою.
                           На фото: вони в юності.
Найстарший малогрем'ячанин Зубченко Микола приїхав  на зустріч з онуком Сергієм та донькою Галиною. Все життя він прожив у селі, а зараз мешкає у своєї доньки. Коли надали слово він сказав: " Поки б'ється моє серце, поки я живу я буду приїзджати на зустріч." Всі присутні підтримали його оплесками.


    Та найбільше на зустріч чекає наша мама - Любов Миколаївна, адже все життя вона прожила і зараз проживає в селі Мала Грем'яча.           

На святі з вітальним словом виступив голова сільської ради Василь Ошека.
Усім присутнім гарного настрою додав святковий концерт за участю жіночого ансамблю "Лілея" (музичний керівник Олексій Мірніченко)
               


та школярів Попівської ЗОШ:  Зінченко Маринки та Ані, Гасенко Романа та Ростислава,
Филончик Максима. Бурхливими оплесками глядачі нагороджували кожен виступ учасників.
Спілкування продовжилося за родинним столом. Запашну,смачнючу кашу для всіх мешканців села приготували грем'ячанин Дрокін  Олексій з донькою Олею.
Грав на гітарі і співав для всіх Микільченко Олексій.  Таке прекрасне свято-зустріч відбулося завдяки нам - дружним, згуртованим, люблячим свій рідний край.Всі розходились і роз'їзджалися по домівках мріючи про наступну зустріч.


Немає коментарів:

Дописати коментар