Важливий етап розвитку бібліотечної справи дореволюційної Миргородщини припадає на останню чверть Х

пʼятницю, 2 квітня 2021 р.

"Мої улюблені книжки В. З. Нестайка"

Книга – це віконце, через яке діти

 бачать і пізнають світ і самих себе.

В.О. Сухомлинський

  Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку 2 квітня (починаючи з 1967 р.) у день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена (1805–1875 рр.). Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі.

Дитячі книги - це не тільки література, коли всім смішно, кумедно або забавно, і не коли все просто і наочно, яскраво і привертає увагу, а коли за допомогою художніх образів, зрозумілих дітям, розповідається про життя, тобто в правильній дитячій літературі перед нами, перш за все, постає яскрава картина світу в різних життєвих ситуаціях.

Знайомити дитину з книгами краще від самого народження. Книга – це дуже важлива форма спілкування між дитиною і батьками.

До цього свята в Попівській сільській бібліотеці була проведена інформаційна хвилинка «Мої улюблені книжки В. З. Нестайка» для вікової групи 1-2 класів. Завідуюча бібліотекою познайомила дітей з біографією та творчістю Всеволода Зіновійовича. В цьому році минає 40 років написання книги цього автора «Незвичайні пригоди у лісовій школі».





Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору ця  книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання. Видання розраховане  для дітей молодшого та середнього шкільного віку.Це дуже цікава захоплююча історія про звірів школярів. Разом з героями переживаєш  багато хвилюючих моментів. Та найбільше ця книга нас вчить, як цінувати дружбу і вірних друзів  та ніколи не залишати у біді.
    В бібліотеці  організовано перегляд  літератури «В. З. Нестайко - український  письменник, класик дитячої літератури"


Після карантину запрошуємо дітей до нашої бібліотеки.

Завідувач  Попівської  сільської  бібліотеки Макарець Олена.

Немає коментарів:

Дописати коментар